Tornen els ‘Dilluns dels Drets Humans’ amb grans temes de debat

Des de fa més de 20 anys Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, Mans Unides, Càritas i el Grup de Juristes Roda Ventura organitzen ‘Els dilluns dels Drets Humans’, un cicle anual de conferències sobre aquelles problemàtiques que comporten vulneracions o dificultats per als Drets Humans arreu del món. Enguany experts d’institucions i ONG debatran alguns dels temes més candents del moment.

Agafeu l’agenda perquè aquestes són les dates i temes que en aquesta edició es posaran sobre la taula:

30 de setembre de 2019: Un futur sense precarietat laboral amb Judith Carreras, consellera de la OIT; Carmen Juares, coordinadora de l’Asociación Mujeres Migrantes Diversas; i Núria Soto, representant de Riders x Derechos.

4 de novembre de 2019: Ser infant migrat a Catalunya amb Sílvia Carrasco, professora de la UAB i Anna Villa, directora de la Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA).

2 de desembre de 2019: És compatible la presó amb els drets humans? Amb Iñaki Rivera, director de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans i professor de dret penal a la UB i Mercedes García Arán, catedràtica de dret penal, UAB.

13 de gener de 2020: Fonamentalismes cristians i autoritarismes amb Mar Griera, professora de sociologia a la UAB i directora del grup de recerca ISOR i Víctor Codina, Jesuïta. Doctor en teologia, professor a la Universitat Catòlica de Bolivia. Membre de l’equip de Cristianisme i Justícia.

3 de febrer de 2020: Dret a una mort digna. De què parlem? Amb Montse Esquerda, metgessa i directora general de l’Institut Borja Bioètica (URL) i Ernest Botargues, educador i cap de l’àrea d’acció social de l’Escola Pia. Voluntari d’acompanyament a la mort.

2 de març de 2020: “Pobresa” s’escriu en femení amb Iolanda Fresnillo, sociòloga i membre de la Cooperativa Ekona; Clara Murguialday, economista i consultora especialitzada en gènere i polítiques de cooperació i Patricia Garrido, coordinadora de projectes del sud-est asiàtic de Manos Unidas.

20 d’abril de 2020: Noves i velles violències a Amèrica Central amb Sergio Maydeu, analista i consultor internacional, especialista en la regió d’Amèrica Central i Mercedes Hernandez, presidenta de Mujeres de Guatemala.

11 de maig de 2020: Un Green New Deal per a Catalunya

Totes les sessions tenen lloc a les 19 h, a la seu de Cristianisme i Justícia (C. Roger de Llúria, 13). L’entrada és lliure i no cal inscripció prèvia. Retransmissió en directe a www.cristianismeijusticia.net/en-directe. REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *