Tornen els “10 minuts de silenci per escoltar el Nadal”

"10 minuts de silenci per escoltar el Nadal" a Mataró.
“10 minuts de silenci per escoltar el Nadal” a Mataró.

El proper dissabte, 24 de desembre, a les 7 de la tarda, ens tornarem a reunir a la plaça de Santa Anna de Mataró, per celebrar un any més l’acte ‘10 minuts de silenci per escoltar al Nadal’. Una iniciativa que va començar a realitzar-se l’any 2000 i que des d’aleshores ha anat sumant participació. Actualment la preparen cinc entitats amb presència a la capital del Maresme: la revista Valors, Justícia i Pau-Maresme, el Grup Tercer Món-Mataró, Acció Catòlica Obrera i la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU.

La voluntat d’aquest acte, que per contrast es realitza en una zona comercial i cèntrica de la ciutat, és generar un petit temps de reflexió i silenci just abans de l’inici de les festes de Nadal perquè tothom pugui pensar de forma personal sobre aquest temps, els valors del qual podem oblidar-se a causa de l’estrès i el consum. Els deu minuts comencen amb la lectura d’un manifest sobre el silenci i després té lloc el moment de reflexió. Només una espelma ajuda els participants a centrar els seus pensaments.

Sant Andreu i Girona

Però Mataró no és l’únic lloc on es fa aquest acte. Des de l’any 2004, també es realitza el dimarts 22 a la Plaça Orfila, cantonada amb el carrer del Pont, del barri de Sant Andreu de Barcelona, allà organitzat per la Comissió Arxiprestal de la Pastoral Obrera. Una altra proposta popular i senzilla que a través del silenci també busca trobar el veritable sentit del Nadal i en aquest cas reivindicar les injustícies de la societat actual i del món. Aquest any centren la trobada en els temes: la pobresa i el dret d’asil.

I, finalment, aquest mateix dia, a les 7 de la tarda, també se celebraran “10 minuts de silenci per sentir el Nadal”, a Girona, en aquest cas el punt de trobada serà la Rambla de Girona. En aquest cas organitzen aquest acte la Pastoral Obrera i Justícia i Pau. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *