Torna la campanya “Cap nen sense bigoti”

La llet és una font destacable de proteïnes d’alta qualitat, vitamines i minerals que contribueix decisivament al creixement i desenvolupament dels nens. L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) apunta que, de mitjana, un got diari de dos-cents mil•lilitres de llet de vaca proporciona a un menor de cinc anys el 21 % de les seves necessitats de proteïnes i el 8 % de calories i nutrients.

A casa nostra, però, no tothom pot consumir aquest aliment de forma regular. Avui, els bancs dels aliments atenen 215.112 persones a Catalunya —de les quals més de 37.000 són nens d’entre 1 i 16 anys— que tenen dificultats per accedir regularment al consum d’aliments bàsics per a una dieta equilibrada. A més, segons dades de l’IDESCAT, el 24 % de menors catalans se situen per sota del llindar de la pobresa.

Per aquest motiu, un any més, l’Obra Social “La Caixa” i el Banc dels Aliments s’han unit per portar a terme la tercera edició de la campanya “Cap nen sense bigoti”; centrada a recollir llet per a famílies en risc d’exclusió social. L’any passat, els bancs dels aliments van distribuir cinc milions de litres de llet, però es considera una xifra insuficient per assolir l’objectiu mínim que recomanen els experts d’un litre per persona i per setmana.

Les donacions de llet es poden fer fins el 23 de juny a 1.320 oficines de CaixaBank, a 53 centres de gent gran de l’Obra Social ”la Caixa”, a el CosmoCaixa i al Palau Macaya. L’Obra Social ”la Caixa” ha posat en marxa la recollida amb una primera donació de 50.000 litres de llet i una aportació addicional d’un litre per cada deu litres que s’hi recullin.

I, fins al 15 de juliol, els qui ho vulguin podran participar a “Cap nen sense bigoti” a través de donacions econòmiques en canals electrònics com la Línia Oberta, CaixaMòbil o l’enviament de SMS amb la paraula «LLET» al 28024. A més, també es pot fer una aportació a www.granrecollidadellet.cat. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *