Tirotejos massius als Estats Units

Segons la Constitució dels Estats Units d’Amèrica, aquesta és una nació armada i els ciutadans tenen dret a dur armes. De fet, segons dades del 2018, per cada cent persones civils hi havia 120,5 armes lleugeres de propietat (sense comptar les no regularitzades o no registrades). En comparació amb un país veí –amb història, geografia i amplitud de territori semblants– com és el Canadà, la distància és enorme. Per exemple, Canadà en té 34,7 per cada cent persones. 

És fàcil connectar la idea de nació armada amb la cultura de les armes sense restriccions ni prohibicions i, per tant, amb l’augment exponencial de tirotejos massius com ha passat aquest darrer mes a Tennessee, Iowa, Tulsa, Uvalde (Texas), Parkland (Florida) i Buffalo. El factor que en teoria hauria de contribuir a donar més seguretat als ciutadans és en realitat el que més inseguretat crea i el que més morts provoca.

Actualitat comentada per Àngel Castiñeira, doctor en Filosofia i professor titular del departament de Ciències Socials d’ESADE.  Secció il·lustrada per La Mapache.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *