Tigre de Paper apropa als infants herois reals amb valors

L’editorial Tigre de Paper acaba d’inaugurar Els Petits Tigres, una col·lecció de llibres infantils que té com a objectiu explicar als més petits “històries properes de persones valentes i entusiastes que van fer coses extraordinàries”. I han decidit inaugurar-la amb dues dones: Neus Català i Montserrat Roig.

Segons l’autor d’aquesta col·lecció, Uriol Gilibets, “quan més aviat els nostres fills i filles coneguin aquests personatges més conscients seran del paper que van jugar en la història de Catalunya i tindran referents més propers i no ficticis en la seva vida”.

La col·lecció no estarà dedicada exclusivament a dones, però, sí a herois i heroïnes amb valors a través dels quals els infants descobriran l’alegria de ser lliures, la passió per viure i la constància per fer un món millor. Per exemple, “Neus Català és símbol de resistència i resiliència fins els seus darrers dies i Montserrat Roig va trencar molts motlles”, explica Gilibets.

Aquests dos noms van ser la primera aposta de l’editorial des del primer moment, però no és fàcil adaptar la vida de Neus Català, supervivent del camp d’extermini de Ravensbrück, per a nens i nens de 7 a 11 anys. “Hem tractat la seva història amb molta estima i cura, sense amagar res, però l’hem intentat explicar de forma amable”, assegura l’autor.

Els textos de Giliberts arriben molt ben acompanyats dels dibuixos de l’il·lustrador David Agrio. “Allò que no es pot explicar amb paraules es narra a través del dibuix”, reconeix l’autor. Una col·lecció que també ha comptat amb l’assessorament històric de Carles Viñas: “Ell ha fet la feina de trobar anècdotes per poder explicar a partir de les petites històriques la grandesa de cada personatge”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *