Terrassa es prepara per la segona ‘Cursa de les Ciutats’

Terrassa acollirà el proper 27 d’octubre la segona edició de la ‘Cursa de les Ciutats’ contra el càncer de pàncrees amb la voluntat d’arribar enguany als 2000 inscrits. Aquesta iniciativa, que també se celebra a altres ciutats de l’Estat i d’Europa, ha arribat a la capital vallesana de la mà de Chelo Fernández, qui va perdre el seu pare a conseqüències d’aquesta malaltia.

“Va ser una casualitat descobrir aquesta iniciativa per internet i vaig voler reproduir-la a la meva ciutat”, explica aquesta terrassenca presidenta de l’Associació Ciutat de Terrassa Contra el Càncer de Pàncrees J.A.F.M. I afegeix: “A través d’aquesta entitat voldria ajudar famílies que avui estan patint la mateixa situació que jo vaig patir fa uns mesos”.

Aquesta cursa, com la resta que es fan a les altres ciutats sota el mateix paraigües, es concep com una festa esportiva i cent per cent solidària, ja que tots els beneficis econòmics de les inscripcions i els possibles donatius es destinen íntegrament a la investigació. Concretament serviran per pagar dues beques, una de bàsica i una de clínica, valorades en 77.000 euros cadascuna.

Les dades respecte aquest càncer no són gaire bones. Segons els darrers estudis, és l’únic tumor maligne que ha augmentat l’índex de mortalitat en els darrers anys en ambdós sexes, a més tendeix a reproduir-se en el 90 per cent dels pacients operats. Per tot això es calcula que el 95 per cent dels pacients diagnosticats moriran a causa d’aquesta malaltia, un 75 no superarà l’any de vida i només el 5 per cent sobreviuran als 5 anys del diagnòstic. – M.COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *