‘Termitas y elefantes’, un projecte per donar veu i cara a les propostes de canvi

termitasyelefantes-capc3a7alera_300

 

 

 

 

 

 

Dos joves catalans, Clara Romaguera i Arpad Pou, estan convençuts que el món pot millorar i que ells hi poden contribuir des de les seves dues professions: el periodisme i el cinema. Amb aquesta filosofia han creat el projecte Termitas y elefantes, que té com a objectiu donar visibilitat als moviments que realment són motors de canvi i que han generat propostes per combatre i millorar l’actual sistema.

El nom d’aquest projecte sorgeix dels conceptes “Art Termita” i “Art Elefant Blanc” que en els anys setanta va exposar Manny Farber. Per aquest pintor i crític cinematogràfic l’elefant representava la grandesa i la celebritat, un fenomen creat per l’elogi; mentre que la termita, era representativa del canvi i es trobava en un pla moralment superior perquè creixia a partir d’un projecte humil, de la convicció i de l’esforç. Talment com aquesta proposta de la Clara i l’Arpad.

Un projecte que en aquest moment sobretot veu del grapat d’experiències que els seus dos responsables han acumulat després d’un viatge de diversos mesos per Amèrica Llatina i que els ha portat a visitar vuit països. “El nostre objectiu ara és tresar sinergies entre el viatge que vam fer a Amèrica Llatina, on vam conèixer, entre altres, el moviment indígena de Bolívia, les fàbriques reciclades d’Argentina o la política del president José Mujica de l’Uruguai, i el retorn a Catalunya, per aconseguir més transformació social”, explica Pou.

Però si una cosa mou l’acció d’aquesta dos joves és l’optimisme: “Cada vegada surten més organitzacions que ens fan creure que un canvi és possible i si fem sinergies podem ser molts forts. Si ens fixem en allò que expliquen els mitjans de comunicació sembla que siguem pocs, però si rasques som molts”, assegura. I això és precisament el que fan ells, a través de reportatges i documentals, fer més visible la feina que actualment fan moltes persones i entitats per canviar el món.

Escolta l’entrevista a l’Arpad Pou de ‘Termitas y Elefantes’:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *