Teià commemora els centenari del naixement d’Antoni Batllori

cartell batlloriEn motiu del centenari, del naixement del dibuixant Antoni Batllori, pare de l’humorista gràfic Toni Batllori, la Casa de Cultura de Teià inaugurarà el proper 4 de setembre la mostra “A. Batllori i Jofré en 100+1 Dibuixos”.

És precisament aquesta localitat maresmenca, on estiuejava el dibuixant, la que des del 2003 conserva el fons de l’artista, un total de més dues mil peces entre objectes i dibuixos.

Obres de gran valor que generalment es troben a: l’estudi, conservat exactament com ell el tenia, que és la joia de la corona, i a l’arxiu, on es guarden al voltant de mil cinc-cents originals.

A més, també per celebrar aquest centenari, fins el 14 de mar del 2016, a una vitrina de la casa Municipal de Cultura La Unió i en digital a la pàgina web de l’ajuntament, es pot seguir un dietari de l’obra i vida del dibuixant. Cada dia es publica un text informatiu acompanyat d’una foto o un dibuix.

Aquesta és una bona oportunitat per conèixer un dels darrers representants de l’escola d’il·lustradors catalana. Els dibuixos i acudits de Batllori van ser publicats abans de la Guerra a revistes que ja formen part de la nostra història com En Patufet, L’Esquitx o TBO.

Després continuà publicant dibuixos al TBO, tractà d’impulsar el Còmic en català a través d’Els Infants, va dibuixar per Hispano Americana de Ediciones,S.A i va il·lustrar llibres, realitzà ex-libris i intervingué en el muntatge de pel·lícules de dibuixos animats. El 1992 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Antoni Batllori

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *