Supermercats que planten cara al plàstic

La cadena de supermercats Carrefour ha posat en marxa una campanya per animar els seus clients a portar recipients i bosses de casa per tal de posar fre al consum de plàstic. La iniciativa #Reutiliza té com a objectiu reduir la presència de materials plàstics i, al mateix temps, oferir una alternativa més sostenible al consumidor.

Segons ha explicat la companyia en un comunicat, eliminar els residus plàstics suposa un “desafiament important que requereix una resposta col·lectiva”.

Els consumidors podran portar aquests envasos per fer-los servir a les seccions de carnisseria, xarcuteria, peixateria i fruiteria.

Els productes frescos s’embolicaran en paper, s’etiquetaran i se serviran en l’envàs del client, expliquen des de la cadena.

Pel que fa a les fruites i verdures a granel, el client podrà utilitzar la seva pròpia bossa o malla transparent enlloc de les típiques bosses de plàstic que ara son obligatòries, doncs les fruites s’han de pesar i etiquetar abans de passar per caixa.

Carrefour també ha creat una safata reciclable i biodegradable per a productes de peixateria i ha reduït la quantitat de gramatge que es fa servir en els envasos dels plats preparats, de les bosses de la fruiteria, dels sobres de productes de xarcuteria o en el tap d’algunes ampolles d’aigua.- J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *