SOS Racisme alerta d’un augment de racisme a la vida quotidiana

Des de SOS Racisme Catalunya s’ha alertat d’un augment de racisme a la vida quotidiana, per exemple, entre veïns d’una escala, a les places de les ciutats, entre els pares d’una escola o en l’aplicació del dret d’admissió d’un local; la qual cosa està provocant que cada cop més aquestes actituds “es visquin de forma normalitzada i tinguin menys visualització”, segons ha explicat Alícia Rodríguez, coordinadora del Servei d’Atenció i Denúncies d’aquesta entitat durant una entrevista al programa Valors a l’alça de La Xarxa.

De fet, encara que segons l’Informe Anual 2014. L’Estat del racisme a Catalunya cal estar alerta respecte l’augment de l’anomena’t racisme social i respecte les denuncies per discriminació en l’accés als drets socials, la tipologia “amb més nombre de casos són intervencions en les quals estan implicats membres dels cossos de la seguretat pública”, per exemple, identificacions realitzades exclusivament segons un perfil ètnic. I és que segons denuncia Rodríguez “quan això es fa de forma reiterada es produeix una criminalització dels estrangers de cara els ciutadans”.

Per altra banda, i tenint en compte que estem a les portes d’una eleccions municipals, des de SOS Racisme Catalunya també s’ha denunciat “el doble joc” dels polítics respecte els estrangers. “Per una banda fan un discurs que només fomenta la competència dels recursos, però, per altra, anuncien canvis, com la reforma de la llei de sanitat, per obtenir el vot dels nouvinguts”, ha argumentat la coordinadora del Servei d’Atenció i Denúncies.

I, finalment,en aquesta mateixa entrevista,  no ha dubtat en afirmar que “les conductes racistes es potencien des del mateix poder”, per exemple, quan el ministre d’Interior, Jorge Fernández Diaz declara que la tanca de Ceuta és una entrada de jihadistes.

I en aquest sentit des de SOS Racisme asseguren que actualment a Catalunya encara no hi ha islamofòbia però que el terrorisme pot tenir conseqüències. De fet, alerten que “dins d’aquest col·lectiu cada vegada hi ha més sensació d’indefensió respecte la resta”, segons  Rodríguez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *