Sonia Herrera, nova incorporació al consell assessor de Valors

Sonia Herrera (Barcelona, 1984), doctora en Comunicació Audiovisual i Publicitat, s’ha incorporat des d’aquest mes de setembre al consell assessor de la revista Valors, l’òrgan que agrupa personalitats de l’àmbit de l’ètica i el pensament que ajuden a detectar les tendències locals i mundials en l’àmbit dels valors. Del consell membre en formen part el doctor en Ciència Política Francesc Amat, la doctora en Pedagogia Maria Rosa Buxarrais, el doctor en Filosofia Àngel Castiñeira, el teòleg i economista Jordi Cussó, la doctora en Ciències Polítiques Alicia García Ruiz, el doctor en Filosofia Àngel Puyol i el filòsof i pensador Francesc Torralba.

Imatge de la trobada del consell assessor de Valors que es va reunir dilluns dia 3 d’octubre. D’esquerra a dreta, Francesc Amat; Oriol Toro (redactor); Maria Coll (codirectora); Jordi Cussó; Joan Salicrú (codirector); Maria d’Oultremont (redactora); Francesc Torralba i Sonia Herrera. Foto: Valors

Sonia Herrera és especialista en estudis feministes, periodisme de pau i educomunicació. Ha dedicat la seva tasca d’investigadora independent a l’anàlisi i crítica de mitjans de comunicació amb especial èmfasi en les sèries de televisió i el cinema. A més de responsable de l’Àrea Social del centre d’estudis socials i teològics Cristianisme i Justícia, és professora associada als Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC); docent del Màster en Comunicació i Gènere i del Màster en Salut Internacional i Cooperació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i del Màster en Desenvolupament, Cooperació i Acció Comunitària de la Fundació Pere Tarrés/Universitat Ramon Llull (URL), a més de professora col·laboradora a l’àrea de Feminismes i Diversitat Sexual del Grau d’Educació Social i al Màster de Periodisme i Comunicació Digital de la UOC. 

També és integrant del grup de recerca GLOBALCODES de la de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, de la Red Iberoamericana de Narrativas Audiovisuales (Red INAV), de Dones Visuals, de l’Associació de dones cineastes i dels mitjans audiovisuals (CIMA), i de l’Observatori de la Cobertura de Conflictes (OCC) de la UAB, entre d’altres grups de treball i associacions. Alhora forma part de la junta directiva de Taula per Mèxic i de WILPF Espanya.

Ha publicat diferents assaigs acadèmics, capítols de llibres i articles divulgatius i imparteix classes i conferències sobre teoria fílmica i anàlisi crítica del discurs audiovisual des de les epistemologies feministes, construcció d’imaginaris i memòria col·lectiva, feminisme pacifista, maternitats o representacions audiovisuals del feminicidi i les violències masclistes, entre altres línies de investigació. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *