Som Mobilitat vol crear una flota de carsharing elèctric a Barcelona

La cooperativa Som Mobilitat vol desembarcar a Barcelona amb una nova flota de cotxes elèctrics compartits per implementar un servei de carsharing que contribueixi a fer una mobilitat més sostenible. Per aquesta raó han posat en marxa una campanya de micromecenatge amb la que volen aconseguir el suport eeconòmic que faci possible aquest servei a Barcelona i l’àrea metropolitana.

Som Mobilitat ha decidit impulsar aquesta iniciativa després de l’anunci del cessament de servei per part d’Avancar. L’objectiu de la cooperativa és oferir un carsharing 100% elèctric i cooperatiu i ser una alternativa real de carsharing a la ciutat de Barcelona i a l’Àrea metropolitana.

Amb aquesta nova eina Som Mobilitat vol conèixer on hi ha necessitats de mobilitat compartida i oferir una opció sostenible (carsharing elèctric amb energies renovables), cooperativa, arrelada a cada barri i amb vocació de servei públic. Com a la resta de ciutats on opera, els vehicles que té en servei han estat co-finançats pels socis de la cooperativa de cada territori. “D’aquesta manera ens assegurem que tenim cotxes allà on els ciutadans i les empreses en tenen necessitat”, diu el president de la cooperativa, Ricard Jornet.

Som Mobilitat va néixer el 2016 amb l’objectiu de facilitar una mobilitat +sostenible als seus socis per fer front a les problemàtiques urbanes, ambientals, socials, de salut i de gènere provocades pel model de mobilitat actual basat en un ús intensiu dels vehicles privats i de combustió. Actualment la cooperativa compta amb més de 1.200 socis, 16 vehicles repartits en 8 municipis catalans i diversos serveis a punt d’arrencar. Fer-se soci té un cost de 10 € i dona accés a tot el servei. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *