Som Mobilitat aposta pel transport elèctric i compartit

portada_sommobilitat

Si tenim en compte que la contaminació mata cada any més de 3 milions de persones, que l’espai públic ha estat ocupat pels vehicles privats i que el canvi climàtic ja és una realitat, des de la cooperativa Som Mobilitat es considera una evidència que cal un canvi de rumb en la forma de mobilitat i que aquesta passa pel transport elèctric i compartit.

“En el carrer hi ha massa cotxe i es fan servir massa poc, per això volem accelerar el canvi cap una mobilitat elèctrica”, explica Ricard Jornet, membre de Som Mobilitat, la qual es concreta en “crear una xarxa de pàrquings a barris en que els veïns comparteixin cotxes, motos i bicicletes elèctriques”.

Com molt bé s’explica a la pàgina web de Som Mobilitat (www.sommobilitat.coop) es pot participar al projecte de moltes maneres: fent ús compartit d’un vehicle, finançant la compra comunitària d’un vehicle o, fins i tot, convertint un local en un pàrquing de Som Mobilitat.

Segons explica Jornet, com ja s’ha fet amb Som Energia i Som Connexió, la voluntat de Som Mobilitat “és generar un model de negoci viable i sostenible”. A poques setmanes de la presentació de la cooperativa ja són 270 socis i “es preveu que la primera prova pilot de pàrquing s’inauguri al barri de L’Havana de Mataró a l’octubre o novembre d’enguany amb la idea que sigui escalable a altres zones de Catalunya”.

A Catalunya aquest tipus de cooperativa ens sembla innovadora, però en altres països ja es habitual. “A Suïssa fa vint anys que ho estan fent. Allà l’empresa de car sharing Mobility ja disposa de 1.200 punts d’estacionament de cotxes elèctrics compartits. A França també s’està imposant aquest sistema, però aquí ens costa més”, lamenta Jornet. – M.COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *