S’inventen bosses biodegradables de supermecat que es poden plantar

A partir del 31 de març d’aquest any, a Catalunya, es va prohibir el lliurament gratuït de bosses de plàstic als comerços. L’objectiu de la Generalitat, degut al seu al nivell contaminant – una bossa tarda 450 anys en desintegrar-se-, és reduir el 90% del seu ús el 2020. D’aquesta normativa, però, en van quedar excloses les anomenades “bosses de secció” –que els clients fan servir, per exemple, per emportar-se la fruita o la verdura al supermercat.

Aquest, de fet, però, no és un problema exclusiu del nostre país. A Alemanya, on la gent des de fa temps usa de forma habitual bosses alternatives, també encara es consumeixen milers de milions de bosses de plàstic en aquestes seccions. Així, doncs, la pregunta a resoldre és senzilla: Com convertir aquestes bosses en alguna cosa positiva? Es pot crear una bossa que permet reduir els residus plàstics i donar vida en lloc de prendre-la?

És a partir d’aquesta realitat, que la cadena de supermercats alemanya Edeka, conjuntament amb l’agència Cheil, ha creat FEEDitBAG, una bossa biodegradable en 10 setmanes, ja que està fabricada amb recursos renovables, tots els components són 100% compostables i s’imprimeix amb colors a base d’aigua.

Però això no és tot, a més de no generar residus, aquesta bossa genera vida. Cada unitat conté unes llavors i si es planta sota terra amb les deixalles de les pròpies verdures o fruites que has comprat (rebuig orgànic), com si fos adob, d’elles creixen tomàquets, patates o qualsevol altre aliment.

Ara per ara aquesta iniciativa només s’ha implantat als supermercats d’aquesta cadena de la ciutat alemanya de Frankfurt on ha estat molt ben acollida. En aquest moment ja hi ha hagut una reducció de 150.000 bosses plàstic al mes. A més, els clients, des dels seus dispositius mòbils poden votar el disseny de bossa que més els hi agrada. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *