Simone Biles: un pas enrere

Simone Biles, l’esportista olímpica dels EUA, es va retirar de la final per equips de gimnàstica femenina en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 tot i no patir cap lesió física.

“Simplement no volia seguir”, va dir Biles. “He de concentrar-me en la meva salut mental. Simplement crec que la salut mental és més important en els esports en aquest moment. Hem de protegir les nostres ments i els nostres cossos, i no només sortir i fer el que el món vol que fem”, va continuar.

De vegades, quan no sentim la confiança d’aconseguir l’objectiu, hem de saber fer un pas enrere, fins i tot quan som objecte d’observació de molta gent i quan molta gent confia en nosaltres i projecta les seves expectatives en nosaltres. No és covardia, sinó integritat; no és inseguretat, sinó humilitat. Només l’autoconeixement i el domini de l’ego permet atrevir-se a fer aquest pas.  

Aquesta és una de les notícies que Àngel Castiñeira, doctor en Filosofia i professor titular del departament de Ciències Socials d’ESADE, comenta aquest mes a la secció “Actualitat comentada” de revista Valors. Secció il·lustrada per Visual Omelette.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *