Sentir-se segur és possible

Cada cop viure és una aventura més segura, sense cap mena de dubte. La protecció que tenim a nivell mèdic, a nivell policial, a nivell educatiu… és cada cop més alta. I paradoxalment cada cop ens sentim més insegurs, segons mostren les darreres enquestes a Catalunya, no n’hi ha cap dubte. Per què? Com s’explica? Aquesta és la pregunta què ens hem plantejat aquest mes i per la qual hem demanat resposta a cinc persones: Jaume Curbet, J. Enric Armengou [aquí], Hèctor Mora [aquí], Josep Palacios i Salvador Torres. Les seves aportacions conformen el monográfic d’un número que compta també amb una entrevista a Ignasi Carreras [llegeix-la o escolta-la], expresident d’Intermon Oxfam a Espanya, emesa setmanes enrere en el nostre espai setmanal a Rádio Estel, Nits estel amb Valors, i que recuperem en versió escrita.

I com ja va esdevenint habitual en aquesta columna de presentació del número us anunciem un nou acte de cara al 2 de desembre, a la sala d’actes Caixa Laietana de Mataró. Conjuntament amb la Fundació Lluís Carulla presentarem el volum Política i Valors. Com recuperar la grandesa de la política?, obra de Daniel Ortiz i presentat aquesta setmana pel president Pujol [notícia a La Vanguardia]. És un orgull, com el mes passat fèiem amb l’editorial Fragmenta, poder organitzar activitat d’aquest tipus amb una entitat del prestigi de la Fundació. Un cop més dir-vos que us hi esperem. Si no hi podeu ser, tingueu present que l’enregistrament de l’acte estará disponible a la nostra web www.valors.org.

Consulta el monográfic de la revista clicant aquí.

ALTRES CONTINGUTS D’INTERÉS DEL NÚMERO
Ignasi Carreras, descendent del promotor del primer tren de la península: “El lideratge social és sobretot un lideratge de servei“. Toni Rodon.
“Dir bon dia de Maria Coll. “La sana distracció de Mar Galceran.
“Deixar l’educació en mans dels mestres? de Francesc Grané.
“Responsables i corresponsables de Jordi Cussó.
” La dona de l’impermeable blanc”, de Ramon Radó [Bloc].
El nostre menjador de casa conviu en sana harmonia entre una educació laica i una tradició catòlica de Miguel Guillén.
Informació, educació i noves tecnologies de Francesc Amat [Bloc].
“Arroyo i la Bíblia de Ramon Bassas [Bloc].
Google Wave: onada o tsunami? de Marc de San Pedro [Bloc].
El viatge en el temps de Joan Safont [Bloc].
Del Tirol al Danubi de Joaquim Amargant [Bloc].
El conte: “Quin camí? de Lourdes Gabarrón.

VOLS REBRE TOT EL NÚMERO EN PDF? Respon aquest email i demana’ns-ho.VOLS SUBSCRIURE’T A VALORS PER TAN SOLS 32 EUROS L’ANY? Clica aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *