Sebastià Ruiz: “Haribala ajuda els nens de la casta dels intocables, la més marginada”

HARIBALALa història de Sebastià Ruiz va molt lligada a la de l’associació Haribala, de la qual actualment n’és vicepresident. Amb seu a Mataró, aquesta entitat té com a principal objectiu l’apadrinament de nens i nenes orfes d’Andhra Pradesh, a l’Índia.

En aquest moment l’entitat està duent a terme tres línies de treball. “Actualment estem desenvolupant un projecte que és un centre de formació per a joves”, explica Ruiz. “I, també, a més, tenim un centre d’acollida, on ens fem càrrec d’una trentena de nens que no tenen pare o mare, que són orfes i els donem allotjament i els facilitem estudis”.

L’associació neix el 2001 a la capital del Maresme. “Som una oenagè petita, però anem creixent”, explica Ruiz, que ara és a punt de tornar a l’Índia. Serà el setè cop que hi vagi, però encara no s’hi acostuma del tot. “El que més em sorprèn són les castes. En aquest sentit, nosaltres ajudem nens de la casta dels intocables, que és la més marginada”, afirma.

Pel que fa al projecte principal, actualment ja són uns 350 els nens i nenes apadrinats per Haribala. “Les perspectives de futur? Poder arribar al màxim nombre de nens i nenes, però això depèn dels padrins i padrines que tinguem , és clar”, diu Ruiz.

I, en aquest sentit, el vicepresident de Haribala fa una crida a col•laborar amb l’associació. “Hi ha tres formes de col•laborar amb nosaltres: una és fer-se soci, que són 10 euros al mes ; l’altra apadrinar un nen o nena, que són 18 euros, i la tercera és fer una donació”, afirma. – SANDRA BALAGUÉ.

Podeu sentir l’entrevista sencera a Sebastià Ruiz a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *