Refugee.tv, el món vist pels refugiats

refugee.tv

Entre els refugiats que arriben a Europa hi ha molts els treballadors qualificats, entre ells directors de cinema, periodistes i tècnics audiovisuals, que han hagut de fugir dels seus països d’origen pel context, però també perquè eren un punt fàcil degut a la feina que feien.

Amb la voluntat d’oferir una plataforma a aquests professionals, però també amb la voluntat d’explicar el món des del punt de vista dels desplaçats, fa uns mesos es va crear a Àustria refugee.tv, el primer canal europeu el personal del qual està format per refugiats.

Els impulsors d’aquesta iniciativa són David i Martin, dos cineastes austríacs de 37 i 35 anys, que sempre havien tingut interès per treballar amb professionals d’altres països i, el passat juliol, fent un taller entre els refugiats de Salzburg sobre com usar una càmera es van adonar que no havien d’anar gaire lluny perquè els tenien a casa i sense feina.

En aquest moment, l’equip, completament intercultural – hi ha representants de sis nacionalitats (Somàlia, Iraq, Nigèria, Afganistan, Àustria i Alemanya)-, està format per dotze persones, la majoria exiliades. I cadascuna amb una història darrera, com els milers de refugiats que cada dia arriben a Europa.

Per exemple, Olivia, de 16 anys, va haver d’abandonar Nigèria després que la seva mare morís. Ara, a Viena, compagina els seus estudis de periodisme amb aquesta iniciativa. És la única membre del grup que no va abandonar casa seva per motius professionals.

Newton, de 29 anys, és càmera i va haver de fugir de Nigèria després de ser arrestat per gravar accions corruptes del partit del govern amb les autoritats electorals en els darrers comicis del país. Ayad, en aquest cas de nacionalitat iraquiana, també va haver d’abandonar el seu país per intentar explicar la realitat a través de canals com Qatar TV, ALEKHBARYA de Arabia Saudi i Fox News. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *