Recomanem pel·lícules amb valors per veure aquestes festes de Nadal

Fotograma de la pel·lícula "Techo y comida".
Fotograma de la pel·lícula “Techo y comida”.00

Estem en dies de vacances nadalenques i, per tant, és un bon moment per gaudir del setè art. La crítica de cinema de la revista Valors, la Judith Vives, ens recomana quatre pel·lícules que no ens podem deixar perdre:

Techo y comida, nominada a cinc premis Goya i dirigida per Juan Miguel del Castillo, aborda el tema dels desnonaments. La protagonista d’aquesta història és la Rocío (paper interpretat per Natalia de Molina, Goya Actriz Revelación 2014 per Vivir es fácil con los ojos cerrados de David Trueba), una mare soltera i sense feina, que amb prou feines en té prou per menjar. Tement perdre la tutela d’Adrián, el seu fill de 8 anys, intenta aparentar una vida normal. Però la situació empitjora quan el propietari de l’habitatge, aclaparat també pels deutes, els denúncia per no pagar el lloguer. Ara el temps corre en contra seva i sembla impossible trobar una solució.

La dura pel·lícula Hijo de Saul, del director László Nemes, és ferma candidata als Oscar, després d’emportar-se el Premi del Jurat al Festival de Cannes i el Globus d’Or a la Millor Pel·lícula de parla no anglesa. Aquest film es contextualitza a l’any 1944 , durant l’horror del camp de concentració d’Auschwitz, quan un presoner encarregat de cremar els cadàvers de la seva pròpia gent troba certa supervivència moral tractant de salvar dels forns crematoris a un nen que pren com el seu fill. Molt recomenable.

Langosta, un film dirigit per Yorgos Lanthimos i interpretat per Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden, Olivia Colman i Ashley Jensen, entre altres, és una reflexió sobre la societat que imposa uns models familiars concrets. Aquesta pel·lícula narra una història d’amor no convencional, ambientada en un món distòpic, en el qual segons les regles establertes, els solters són arrestats i enviats a un lloc on han de trobar parella en un termini de 45 dies. El tema central és la soledat, la por a morir sol, a viure sol, però, també la por a viure amb algú.

Finalment, a la britànica 45 años, el director Andrew Haigh aborda el tema de la confiança dins de la parella. Falta només una setmana per al 45è aniversari del seu casament, i Kate Mercer està molt ocupada amb els preparatius de la festa. Però llavors arriba una carta dirigida al seu marit, en què se li notifica que, en les glaceres dels Alps suïssos, ha aparegut congelat el cadàver del seu primer amor. El pes de la pel·lícula recau en els dos actors protagonistes Charlotte Rampling i Tom Courtenay, que ja han rebut diversos premis per aquest treball Millor actor i actriu al Festival de Berlín, Millor Actriu als Premis del Cine Europeu i Millor actriu segons els crítics de Los Angeles, entre altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *