Recomanem alguns llibres amb valors per gaudir de la lectura aquest estiu


Com que alguns ja esteu apunt de començar les vacances, aconsellats per Núria Dòria, de la Llibreria Dòria de Mataró, us recomanem quatre lectures amb valors per aquest estiu:

‘Charlotte’ de David Foenkinos (Ed. Alfaguara)

Charlotte Salomon , pintora alemanya d’origen jueu , deixa Berlín després d’una infància marcada per una tragèdia familiar i una relació amorosa que deixarà en ella una empremta definitiva , i posa rumb a França fugint dels nazis. Al sud de França l’esperen els seus avis, els qui custodien un secret que Charlotte no pot conèixer. Allà comença a compondre la seva fascinant autobiografia a través d’una obra única. En saber-se en perill confia els seus quadres al seu metge a qui confessa: “És tota la meva vida”. Charlotte mor als sis anys a Auschwitz , lluny del seu gran amor.

‘Reparar els vius’ de Maylis de Kerangal (Angle Editorial) – Premi Llibreter 2015

Simon Limbres mor als 19 anys en un accident de cotxe. És jove, esportista i tots els seus òrgans, excepte el cervell, estan intactes i sans: és el donant perfecte. I només vint-i-quatre hores després, el cor de Simon comença a bategar dins el cos de la Claire. Estem davant d’una novel·la excepcional, una increïble narració èpica sobre un trasplantament: la família, l’equip mèdic, la tecnologia… un escenari on l’autèntic protagonista és el cor de Simon Limbres.

‘Rebrot’ Jean Giono (Editorial 1984)

Aubignane és un poble enganxat a l’espadat de la calma, com un niu de vespes. Tothom n’ha marxat menys Panturle: no pot, hi té la mare enterrada. La farga i el martell ja no canten, el cor del poble no bat. Aubignane, abans fèrtil, és ara al llindar del seu hivern, a mercè del cicle immutable de la natura. Però per tornar a néixer necessitem morir.

‘La muntanya de llibres més alta del mon’ de Rocio Bonilla (Ed. Anima Llibres) – Infantil

L’Enric estava convençut que havia nascut per volar. Mirava els avions, intentava fabricar-se ales de tot tipus, fins i tot va demanar poder volar com a regal per a Nadal! Però res no funcionava… Un dia, la seva mare li va explicar que hi havia altres maneres de complir el seu somni i li va posar un llibre a les mans. Aquell mateix dia, sense adonar-se’n, l’Enric va començar a volar. Un cant al poder de la imaginació.

‘Salvatge’ d’’Emily Hughes (Ed. Libros del Zorro Rojo) – Infantil

Amb frescor i desimboltura ens explica la història d’una nena que viu feliç en la naturalesa, on els óssos li han ensenyat a menjar, els ocells a parlar i les guineus a jugar. Ella és audaç, valent i increïblement lliure. Però un dia un nou animal entra en escena, un animal estranyament semblant a ella …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *