Reclamen l’alliberament de dones saudites empresonades per conduir

Amnistia Internacional ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures per reclamar l’alliberament de les activistes de l’Aràbia Saudita empresonades per reclamar el dret de les dones a conduir.

Entre les dones detingudes hi ha lesactivistes Loujain al-Hathloul, Iman al-Nafjan and Aziza al-Yousef, que s’enfronten a possibles penes de 20 anys de presó per defensar els drets de la dona al seu país. I això passa malgrat que d’aquí a una setmana s’aixequi la prohibició de conduir per a les dones saudites.

L’ONG recorda que la tasca de les activistes detingudes ha estat decisiva per fer possible l’aixecament de la prohibició de conduir per a les dones saudites. Així, per exemple, Loujain al-Hathloul es va fer famosa l’any 2014 per fer un recorregut sola en cotxes des dels Emirats Àrabs fins a l’Aràubia Saudita, acció per la que va ser condemnada a  73 dies de reclusió en un centre juvenil.

No obstant això, el príncep hereu Mohammad Bin Salman s’està atribuint-se el mèrit mostrant aquesta mesura com una de les seves “reformes visionàries “.

Altres organitzacions com ISHR (International Service for Human Rights) també s’han sumat a la campanya animant a la gent a escriure directament una carta o email al primer ministre i rei pare. Aquesta carta ja l’han signat organitzacions internacionals com el PEN Internacional, Human Rights Watch i també entitats nacionals com l’Association marrocaine des droits humains, la LligaTunisiana pels Drets Humans (LTDH) i altres organitzacions del món àrab. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *