Ramon Terrassa: “La Ley espanyola del Voluntariado sí que fa por”

Ja estan obertes les inscripcions per la XVI Escola d’Estiu del Voluntariat, un espai de formació gratuïta que organitza del 2 de juliol al 19 de setembre el Departament de Benestar Social i Família. Aquesta edició consta de cursos i tallers presencials a diferents ciutats del territori – Barcelona, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Reus, Salt, Sabadell, Tarragona i Tortosa- i cursos en línia, en total una gran oferta formativa dirigida a voluntàries, als coordinadors/es de voluntariat i als dirigents de les entitats sense ànim de lucre, si bé hi ha una oferta de cursos d’iniciació oberta a la ciutadania en general.

El Director General Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, Ramon Terrassa, en una entrevista concedida al programa “Valors a l’alça” de La Xarxa, ha destacat l’alt nivell de voluntariat que actualment hi ha al país, però ha posat èmfasis en la necessitat de la formació. “No tot voluntari pot fer qualsevol activitat. Al voluntari també li hem d’exigir rigor i professionalitat. De fet, la formació hauria d’esdevenir normal en el voluntariat com ho és en qualsevol altre àmbit de la vida”, ha assegurat Terrassa. Malgrat no ha dubtat que “la qualitat ja sigui una realitat del voluntariat de Catalunya”.

Tenint en compte que la Llei catalana del Voluntariat ha topat amb algunes queixes per part de les entitats també se li ha preguntat per aquesta qüestió. “La Llei del Voluntariat només eleva a rang de categoria de llei la Carta del Voluntariat de Catalunya, amb la intenció de consolidar el model català i que el govern espanyol no pugui envair una competència catalana”, ha explicat el Director General Acció Cívica i Comunitària.

De fet, el govern espanyol, després de rebutjar les esmenes de l’oposició, ja està apunt d’aprovar la Ley del Voluntariado i respecte aquesta Terrassa ha estat taxatiu: “el text de la llei estatal és clarament una invasió de competències i aquesta afectarà a qualsevol entitat que rebi suport  estatal. Aquesta llei realment sí que fa por perquè topa directament amb el nostre model de voluntariat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *