Ramon Almirall: “El bullying és una escena de dos, però hi participen més”

El recent informe “Jo a això no hi jugo” de l’ONG Save the Children ha posat de manifest que a Espanya, un 9,3% dels alumnes ha patit algun tipus d’assetjament els darrers dos mesos. Davant aquesta xifra, aquesta setmana al programa “Valors a l’alça”, produït per la revista Valors i Mataró Ràdio per La Xarxa de Comunicació Local, hem volgut reflexionar sobre el bullying amb l’ajuda del psicopedagog Ramon Almirall.

L’expert ha recordat que “el bullying és una escena, hi ha dues persones protagonistes, però moltes altres que hi participen”, per exemple, aquells que observen i no diuen res. Almirall ha posat èmfasi en la diversitat de les víctimes i dels victimaris: “Hi ha nois amb gran capacitat de lideratge que mai seran assetjadors i nois amb discapacitat que són protegits”. Però sí ha destacat que “els assetjadors, generalment, a través de l’atac busquen acabar amb una insatisfacció personal”.

‘Leni’ i el Gran Recapte

A continuació hem parlat d’un dels actes solidaris més importants d’aquest país: el Gran Recapte, que enguany tindrà lloc l’1 i el 2 de desembre. El Banc dels Aliments busca voluntaris per cobrir tots els supermercats i centres comercials del país. Però també persones disposades a donar aliments, especialment, oli, llet, llegums cuites i conserves de peix, segons ha recordat la seva presidenta, la Roser Brutau.

I, també, en el mateix programa ens hem desplaçarem fins a la Sala Muntaner de Barcelona per endinsar-nos en l’obra ‘Leni’. Allà hem entrevistat a l’actriu Montse Guallar, qui al costat de Sergi Mateu, interpreta a la cineasta Leni Riefenstahl. I amb ella hem reflexionat sobre la relació que existeix entre l’art, el poder i les ideologies.

I, finalment, hem acabat programa conversant de tendències amb la periodista Judith Vives, qui avui ens ha parlat de l’auge de la robòtica en l’àmbit educatiu. Uns continguts que encara podeu sentir en aquest podcast:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *