Rafael Jorba: “Si volem que l’islam accepti els Drets Humans, no podem provocar els musulmans”

L’atemptat a la revista satírica francesa Charlie Hebdo ha tornat a posar sobre la taula un tema que de forma recurrent entra en debat: quin són realment els límits de la llibertat d’expressió? Aquesta setmana en parlem a Valors a l’Alça amb Rafael Jorba, periodista de La Vanguardia i excorresponsal a París per aquest rotatiu. “La llibertat d’expressió és un fet prevalent, però el seu exercici no és innocu”, alerta Jorba en el transcurs de l’entrevista, on també afirma: “El límit de la llibertat d’expressió no és una qüestió ètica, sinó de respecte mutu”. Finalment, el periodista d’Igualada, crític amb el to de les vinyetes sobre Mahoma de Charlie Hebdo, es mostra convençut de què si volem que l’islam accepti els Drets Humans “no els podem provocar, sinó que hem de fer pedagogia”.

Seguidament, a la secció Gent amb valors, i en motiu de la Campanya contra la Fam de Mans Unides, conversem amb el missioner Darío Balula Chaves, qui des de fa quaranta anys treballa a Àfrica, concretament a Malawi i Zàmbia. Comparant les societats europees i les africanes, constata: “Els europeus hem perdut l’esperi comunitari i festiu, som materialistes i individualistes”.

I, finalment, Gemma Muñoz, membre de la Comunitat de Sant Egidi ens presenta la guia gratuïta Com quedar-se a casa quan s’és ancià, que acaba de publicar aquesta entitat. El programa es tanca com sempre amb un nou relat amb valors de la companyia Vivim del Cuentu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *