Què diuen les obres literàries dels grans temes de la filosofia?

c-418-xlMalgrat tenim tendència a separar, dividir i establir tipologies i gèneres, aquesta vegada dues institucions, com són l’Escola Municipal d’Humanitats (EMHU) i la Casa de Cultura de Girona, han decidit unir en un cicle de conferències dues disciplines com són la literatura i la filosofia.

Encara que en el cas de la literatura generalment ens deixem enlluernar més pel seu valor estètic, aquesta té molts punts de contacte amb la filosofia. De fet, les grans obres de la literatura universal ens ofereixen una magnífica ocasió per reflexionar sobre els mateixos temes que han ocupat la filosofia durant vint-i-cinc segles.

Així, doncs, el curs -“Les grans obres de la literatura universal, des d’una perspectiva filosòfica?”-, que s’iniciarà el 3 d’octubre a la Casa de Cultura-, es presenta com un viatge per diverses novel·les de la literatura i la reflexió filosofia en què es basen de la mà de grans pensadors de casa nostra.

Per exemple, Xavier Antich abordarà la condició humana a través del Rei Lear de William Shakespeare; Gregorio Luri parlarà de la dignitat del sacrilegi amb Prometeu encadenat; Oriol Ponsatí-Murlà de persistència i transformació a través de la Metamorfosi de Kafka o Josep Maria Terricabras descobrirà els límits de la lògica amb Alícia en terra de meravelles de Lewis Carrol, entre altres (programa sencer). – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *