Quatre milions de quilos d’aliments solidaris

El Gran Recapte d’aliments ha assolit la xifra rècord de 4.656 tones d’aliments. Aquest és el resultat definitiu de la campanya de recollida d’aliments bàsic que es va portar a terme els passats dies 1 i 2 de desembre, un cop el Banc d’Aliments ha finalitzar les tasques de classificació de les banyeres rebudes durant la campanya.

El gran recapte s’organitza cada any pels vols de Nadal per aconseguir que les persones més necessitades d’aquí rebin ajuda alimentària i, al mateix temps, per informar i sensibilitzar a tota la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa al nostre país. El Gran Recapte es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d’Aliments de Catalunya. La campanya mobilitza al voltant de 25.000 persones voluntàries per cobrir els més de 2500 punts de recollida que s’instal·len a tot Catalunya, així com també per poder classificar els aliments recaptats.

El Gran Recapte del 2017 ha superat la xifra prevista, que era de 4.374 tones d’aliments bàsics i de llarga durada com oli, llet o conserves. Per als Bancs d’Aliments, aquesta jornada solidària representa reunir un 25% dels aliments que es distribueixen al llarg de l’any. Al 2016 es van recollir 4.374.000 kg en més de 1.837 punts de recollida i va comptar amb l’ajuda de 23.715 voluntaris.

Els quatre Bancs dels Aliments atenen un total de 209.441 persones arreu de Catalunya. En els darrers dos anys s’ha registrat una certa davallada d’usuaris d’aquest servei però tot i això, des del Banc d’Aliments alerten que cal no abaixar la guàrdia perquè encara són centenars de milers les persones que poden accedir a una dieta suficient, segura i saludable.- J.VIVES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *