Puig: “Desconnectat de les xarxes socials he guanyat en qualitat de vida”

LA GRAN ADICCIÓNL’esgotament virtual guanya adeptes, i una prova la dóna Enric Puig amb el seu llibre La gran adicción. Cómo sobrevivir sin Internet y no aislarse del mundo, un llibre on explica casos reals de persones que s’han desconnectat de les xarxes. Així, explica per exemple el cas del Peter, un home que es va obsessionar amb les xarxes socials per trobar feina, o la Cristina, una noia que utilitzava el Tinder per conèixer nois. Tots dos són casos reals de persones que un dia van decidir dir prou i que avui viuen absolutament aïllades de les xarxes socials i d’Internet. Un altre cas que explica l’autor és el seu propi, tot i que ell, per motius de feina, no és un desconnectat total. “Jo m’he tret l’smartphone i he canviat la relació de poder que tinc amb el meu ordinador, perquè ara sóc jo qui li faig les preguntes que vull i quan vull”, explica.

Diu Enric Puig que es va convertir en semi-desconnectat quan va veure “les cares més fosques d’internet” en conèixer la resta de casos reals que explica al seu llibre. Així, i tot i que els casos que posa són extrems -de persones que s’han desconnectat totalment de les xarxes- Puig explica que “perquè sigui efectiva, una desconnexió no té per què ser absoluta; també hi ha qui és capaç de fumar-se una cigarreta al dia”.

Pel que fa als beneficis de la desconnexió, explica aquest expert que “desconnectat de les xarxes socials he guanyat en qualitat de vida, en gestió del temps i en concentració”, i denuncia que “estem deixant que les xarxes socials ens enganxin, literalment, per benefici d’unes empreses que l’únic que volen són més continguts nostres i provocar aquesta certa addicció”.

En aquest sentit, Puig afirma que està demostrat que “les xarxes socials generen, en molts casos, soledat, ansietat i desigualtat”, i recorda que molts dels problemes de concentració actuals són a causa d’aquest fenomen.- SANDRA BALAGUÉ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *