‘Promised Land’, el conte que combat l’homofòbia

Promise Land
L’homofòbia continua sent un fenomen viu a la societat actual, entre grans i petits. Els cassos d’assetjament escolar contra menors lesbianes gais, transexuals o intersexuals registrats a Catalunya l’any 2016 es van triplicar respecte l’any anterior, passant del 4,4% al 13,1%. Respecte aquesta realitat, Catalunya, lamentablement, no és una excepció.

I, precisament per crear consciència entre els més petits de la importància de la tolerància i del respecte, acaba de publicar-se el llibre Promised Land, escrit per Adam Reynolds i Chaz Harris i il·lustrat, estil Disney, per Christine Luiten i Bo Moore. Un text que comença amb una declaració d’intencions: “Hi havia una vegada en un país no gaire llunyà, un lloc on era igual si eres gai o no ho eres”.

Promise Land explica la història d’un jove príncep i un noi d’una granja que un dia es troben al bosc i la seva amistat s’acaba convertint en amor. Tot es complica, però, quan la reina d’aquelles terres torna a casar-ne i el nou espòs, un home sinistre, busca el control del bosc que la família del noi protegeix.

A través d’aquest relat, que es pot adquirir en castellà per internet, els autors volen defensar la importància de construir un món en què tothom és respectat independentment del seu aspecte o de la persona que estimin.

Promise land és un conte de fades sobre l’amistat, la responsabilitat, el respecte i l’amor. Una història que ha arribat al cor de molts lectors perquè només tres setmanes després del seu llançament el passat mes de febrer ja se’n va haver de fer una segona edició. – M.COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *