Pro Activa Open Arms també actuarà al Mediterrani Central

En el número de maig de la revista Valors dedicada a les fronteres, el periodista Xavier Aldekoa, advertia que “en aquest moment, Líbia s’ha convertit en el país clau respecte la migració a l’Àfrica i molts experts ja afirmen que serà la nova Síria”.

Una previsió que en poques setmanes, i davant l’augment d’embarcacions arribades per aquesta ruta, ja s’ha confirmat. Una reactivació d’aquesta d’una ruta que puja pel centre d’Àfrica provocada en part a causa de l’acord entre la UE i Turquia.

I, per aquesta raó, l’ONG catalana Proactiva Open Arms, que va iniciar la seva tasca humanitària amb tasques de rescat i salvament al mar Egeu el passat setembre de 2015, i que ja ha ajudat a més de 140.000 persones, ha decidit traslladat part del seu operatiu al Mediterrani central.

Concretament ha enviat en aquesta zona l’embarcació Astral, un vaixell motoveler de 30 metres d’eslora i acer negre cedit per l’empresari d’origen italià Livi Lomönaco, que ha sofert diverses reparacions i una profunda remodelació per tal de convertir-lo en un vaixell polivalent medicalitzat, dotar-lo amb tecnologia actual i els sistemes de comunicació necessaris per tornar a ser operatiu i poder treballar en coordinació amb autoritats marítimes i altres organitzacions presents a la zona.

A més, la tripulació de l’Astral està composta per deu professionals del medi marítim entre els quals hi ha socorristes voluntaris de Proactiva Open Arms, equip mèdic i mariner, tots sota el comandament d’un capità.

Per portar a terme aquesta nova gesta, ja que l’entitat se sustenta exclusivament dels donatius, Pro Activa Open Arms ha iniciat una campanya de crowdfunding per poder mantenir aquesta missió fins a mitjans d’octubre. La nova web per saber més sobre aquesta missió i fer donatius és: mediterraneo.proactivaopenarms.org.– REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *