Primeres motxilles adaptades a pacients que han patit un càncer de mama

La catalana Woman’s Back és la primera empresa mundial dedicada a la fabricació de motxilles adaptades a pacients que han patit un càncer de mama i a les quals han retirat part o la totalitat dels ganglis limfàtics. La firma, amb seu a Barcelona, ha ideat set models que eviten que el pes i la pressió recaiguin sobre l’espatlla i l’aixella afectades.

Tot va començar fruit de la necessitat personal de Maria Prandi, una apassionada de la muntanya que als cinquanta anys va ser intervinguda d’un càncer de pit. Las ganes de seguir practicant el muntanyisme després de l’operació, i les advertències del personal mèdic que li van aconsellar no portar pes en el braç i l’espatlla de la part intervinguda, la van dur a pensar una motxilla que evités l’aparició d’una de les principals seqüeles d’aquest tipus d’operacions: el limfedema.

Amb aquesta idea al cap Prandi va anar a visitar l’empresa Esportiva Aksa, especialitzada en material esportiu, que la va ajudar a perfeccionar el seu prototip i a fer realitat el projecte. Per a fer-ho, van idear un sistema de tancament que equilibra el pes eliminant una de les dues nanses en funció del pit intervingut. S’elimina la tira del costat intervingut que es fa passar per sota l’aixella fins la cintura. Així, les nanses de la cintura són les que acaben aguantant el pes.

“D’aquesta manera la motxilla permet portar pes alliberant la part intervinguda de qualsevol pressió”, explica Lali Costa, global manager de l’empresa. Una motxilla que les usuàries poden utilitzar per anar a la muntanya, però també per anar a treballar o comprar, ja que la majoria de models són de poca capacitat. “Aquest és un producte que ajuda físicament a la persona intervinguda, però també emocionalment perquè li permet fer una vida normal i no l’obliga a abandonar les seves aficions”, afegeix Costa

De moment, el producte només es pot comprar online i el client pot escollir entre 7 models de les marques Alpina i Montane, ja que es tracta d’un producte personalitzat. Encara que ha nascut de l’experiència d’una persona que ha patit càncer de mama també pot ser  útil per altres persones, per exemple, persones mancades d’alguna extermitat superior o que hagin patit un atac de cor. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *