Primera exposició del Museu de l’Empatia: “Una milla a les meves sabates”

Museu Empatia

Una dita anglesa afirma que l’empatia és posar-se a les sabates d’un altre, doncs dit i fet. El Museu de l’Empatia, una proposta virtual del filòsof britànic Roman Krznaric, acaba de presentar la seva primera exposició que porta per títol: “Una milla a les meves sabates”.

En aquest museu, una gran caixa ubicada al sud de Londres, just al costat del Tamesis, et demanen la talla de peu i t’ofereixen les sabates d’un altra. Els propietaris d’aquestes poden ser persones molt diverses: una drag queen, un refugiar, un obrer, un mestre d’escacs…

Només ho descobriràs però quan comencis a caminar. La proposta és que avancis per la ciutat amb aquestes sabates deixades durant una milla (poc més d’un quilòmetre i mig), al mateix temps que a través d’uns auriculars escoltes la història dels seu propietari i així et poses en el seu lloc. Es preveu que aquesta exposició viatgi per diferents llocs d’Europa.

“L’empatia és l’art de posar-se en les sabates dels altres, però veure el món a través dels seus ull. L’empatia és l’eina més poderosa que tenim per comprendre la vida dels altres. La nostra incapacitat per entendre els punts de vista dels altres, les seves experiències i els seus sentiments són la base dels prejudicis, els conflictes i la desigualtat”, explica Krznaric.

Però això no és tot. A més, des del Museu de l’Empatia també s’ha posat en marxa un altre projecte: una llibreria humana. En aquest cas els usuaris en comptes de demanar llibres sol·liciten parlar amb persones disposades a conversar i explicar la seva història, des d’un pacifista, un refugiar siri o un banquer de Wall Street, la diversitat també és àmplia. – MARIA COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *