Una residència d’avis i una llar d’infants comparteixen espai

La història ha captivat a tothom ja abans que sigui una realitat. El documental “Present Perfect” de la cineasta Evan Briggs explica com la residència Providence Mount Saint Vicent de Seattle (Estats Units) s’ha convertit també en una llar d’infants.  Qui també és professora adjunta de la Universitat d’aquesta ciutat, en pocs dies, a través del micromecenatge, ha aconseguit el suport necessari per explicar al cinema aquesta història de petits i grans.

El documental explica el dia a dia del Centre d’Aprenentatge Intergeneracional de Seattle durant el curs 2012-2013, anomenat així perquè han unit la residència d’avis, en la qual hi viuen quatre-cents residents, amb un centre de preescolars. Concretament, cinc dies a la setmana, els nens i els avis s’ajunten per realitzar conjuntament en una gran varietat d’activitats, com música, dansa, art, preparar l’esmorzar, sentir contes o simplement fer-se companyia.

Segons explica la mateixa Briggs els avis tenen una “transformació completa en presència dels nens”.  De fet, “moments abans que els nens arribessin, els avis semblaven adormits. Era una escena depriment. En canvi amb els infants cobraven vida”, explica recordant la gravació. El tràiler del documental és una pinzella d’aquesta experiència intergeneracional molt recomanable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *