‘Vincles’, ‘Aprenem. Famílies en xarxa’ i “La Troca’ guanyen els premis Francesc Candel

La Fundació Carulla va celebrar, el passat dimarts dia 9, l’acte d’entrega dels XIV Premis Francesc Candel, uns premis que aposten per projectes que fan de la cultura la millor eina per a la inclusió social.

En aquesta edició, els tres projectes guardonats han estat els que porten per títol ‘Aprenem. Famílies en xarxa’ de Casa Àsia, ‘Vincles per la diversitat’ de l’Institut Diversitas La Troca. Són 3 iniciatives que aposten per la cultura com el millor camí per afavorir la inclusió.

Es tracta de projectes que fan de la cultura el vehicle per a la inclusió de  persones nouvingudes, i que aposten per a la construcció d’un país més cohesionat, on la pluralitat de la seva població és una oportunitat.

‘Vincles per la diversitat’, el projecte de l’Institut Diversitas, a Barcelona, promou el coneixement mutu i l’eliminació d’estereotips a través d’espais en què persones molt diverses realitzen activitats inspirades en disciplines artístiques.

‘Aprenem. Famílies en xarxa’ de Casa Àsia, convida als fills a fer de mestres dels seus pares. Una forma de facilitar la integració de persones adultes de diversos orígens amb l’aprenentatge de la llengua i la cultura de la societat d’acollida.

“La Troca”, ubicada al barri de Sants, es tracta d’una escola de formació amb vocació comunitària, on tots els participants formen part del procés formatiu per afavorir la inclusió i la cohesió social entre persones d’edat i orígens diversos.

Cadascun dels guanyadors rebrà 12 mil euros per continuar i ampliar els seus projectes.

L’acte d’entrega, celebrat al Convent dels Àngels, va ser conduit per la periodista Rita Marzoa i va comptar amb una conferència de l’activista social per la convivència Miriam Hatibi. Totes dues han format part del jurat dels XIV Premis Francesc Candel.

També va intervenir a l’acte el  Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, que va recordar la figura de Paco Candel i va afirmar que “estem decidits a defensar la diversitat. Volem viure junts. Volem una societat plena de gent diferent”.

Nicolau Brossa, president de la Fundació Carulla, va cloure l’acte assegurant que “entenem la cultura, les cultures, i també l’educació, com a veritables motors de transformació i de millora de la societat”. El cor de l’Escola de Músics i JPC de Barcelona, Musical’s Choir, va obrir i tancar l’acte. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *