Polseres grogues per ajudar en Pau

En Pau Cano té 8 anys, viu a Mataró i pateix la síndrome nefròtica, una d’aquestes malalties que anomenem “rares”. Per conscienciar la ciutadania respecte d’aquesta afectació i recollir fons per a la seva investigació, tota la família ha iniciat una campanya de venda de braçalets grocs sota el lema Som Grocs.

La síndrome nefròtica afecta el sistema immunitari d’en Pau. Quan agafa una malaltia comuna com una grip o un refredat, el seu cos reacciona generant unes cèl·lules que li ataquen els ronyons i provoquen que deixin de funcionar-li correctament. Es tracta d’una malaltia “rara”, que vol dir que no hi ha gaires persones al món afectades per aquesta síndrome. Per aquesta raó, també hi ha molt poca informació i poca recerca sobre la malaltia.

Els pares d’en Pau, Ferran Cano i Cristina Carrés, van decidir prendre mesures i van idear una campanya solidària per donar a conèixer la realitat del seu fill i intentar ajudar en la investigació d’aquestes malalties minoritàries. Així va néixer la campanya “Som grocs”.

Segons expliquen en Ferran i la Cristina al programa Valors a l’Alça, la malaltia del Pau funciona per brots “i cal estar sempre pendents”. L’infant pren una medicació que li permet fer una certa vida normal, però cal estar alerta quan té brots que li provoquen una recaiguda. Per controlar que tot està en ordre, en pau s’ha de sotmetre a una prova setmanal. Si el resultat de la prova és de color groc, vol dir que en Pau està estable. Per això, la campanya es basa en la venta d’unes polseres de corda de muntanya de color groc. Els diners que es recaptin de la seva venta es destinaran la investigació de malalties minoritàries.

Les polseres es poden adquirir a través dela pàgina web migranodearena.org. De moment han aconseguit un total de 25 donatius i han recaptat 1735 euros. Els pares d’en Pau es mostren satisfets dels resultats de la campanya. “No ens esperàvem que la resposta fos tan brutal”, expliquen. S’han fixat un objectiu de 10000 euros i tenen encara 155 dies per participar-hi. – J. Vives

Recupera l’entrevista amb els pares d’en Pau Cano al programa Valors a l’Alça.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *