Pere Palacios: “Si no tens moltes ganes de donar i de rebre no aguantes un castell”

Aquestes setmanes la majoria de colles castelleres de Catalunya arrenquen temporada i inicien la rutina dels assajos. Com a exemple d’aquesta il·lusió col·lectiva, aquesta setmana a la secció Gent amb valors del programa Valors a l’alça, parlem amb Pere Palacios, vicepresident i casteller de la colla Capgrossos de Mataró, qui es mostra content de recuperar “el buit que fins ara tenia a l’agenda” i ens parla dels valors d’aquesta tradició cultural catalana. “Fer castells és una activitats que omple molt perquè és molt intensa i la colla és tan plural que és molt fàcil trobar-s’hi bé”, explica Palacios.

Quan li preguntem pels valors d’aquesta activitat contesta: “Si no tens moltes ganes de donar molt i de rebre molt no aguantes durant diversos minuts una persona sobre teu per fer un castell”. I, a més, afegeix: “el respecte necessari que cal per construir un castell és extraordinari, però també cal capacitat per il·lusionar un grup de gent molt divers”.

En Pere Palacios aquest any s’estrena com a vicepresident de la colla. Actualment els Capgrossos tenen 1.400 socis i 250 castellers que participen en els assajos, per això comenta que “portar una colla castellera és com conduir un transatlàntic”.

A més, els Capgrossos també comencen aquest curs inaugurant el 25 de març una exposició a l’Ateneu de la Fundació Iluro de Mataró sobre el seu viatge a l’Índia d’aquest estiu, on van participar al festival Govinda. “D’un viatge així tornes més humil i entens que l’emoció de fer castells pot ser compartida”, afirma com a valoració de l’experiència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *