Per aquest Sant Jordi, cinc llibres amb valors

S’acosta Sant Jordi i les llibreries ja estan carregades de novetats. D’entre totes elles, Núria Dòria, de la Llibreria Dòria de Mataró, ens recomana cinc títols amb valors:

L'amiga genial
L’amiga genial

En primer lloc, L’amiga genial d’Elena Ferrante, una novel·la que ja ha conreat èxit a multitud de països degut al seu alt nivell literari i a l’intriga que envolta l’autor/a, de la qual ningú en coneix la cara. Aquesta història és el primer volum d’un quartet exquisidament escrit i que dibuixa un retrat sentimental de l’experiència femenina, la rivalitat i l’amistat.

D’igual qualitat, però menys coneguda, des Dòria Llibres també ens recomanen L’amor fora de mapa, el darrer treball de Roc Casagran. Es tracta de la història d’un trencament sentimental, explicada amb molta sensibilitat i poesia.

La tercera aposta és el llibre de relats El crit de l’ocell domèstic de Maksim Ósipov. La Premi Nobel de Literatura, Svetlana Aleksiévich, ha afirmat que amb la seva literatura “no deixes de pensar en el difícil que resulta estimar l’ésser humà; és bell, repugnant i horrorós, però per seguir sent humà has estimar-lo”. L’expeta mataronina assegura que “això és gran literatura” i afirma que “hauria de ser un dels llibres més venuts per Sant Jordi”.

La meva troballa
La meva troballa

Finalment, recomanem dos volums il·lustrats per a infants. La meva troballa de Silvia Vecchini, un text bell i poètic que reivindica quelcom que cada vegada s’ha tornat més rar: el silenci. “És útil per si vols dormir, però també si vols estar més despert”, en diu Dòria.

I, finalment, Gente de Peter Spier, un llibre que parla de la diversitat de races i de cultures. Tots sabem que hi ha un munt de persones al món. Ara bé, no n’hi ha dues que siguin iguals. Cadascun de nosaltres és diferent. No és meravellós?. “Un llibre que hauria de ser obligat que tots els nens tinguessin a casa”, segons la llibretera. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *