Pep Marí a ‘Valors a l’Alça’: “L’esforç és imprescindible per aconseguir l’èxit, però no suficient”

La bonança econòmica ens ha fet perdre la fe un valor que els nostres avis i pares tenien més assumit: l’esforç. Només qui ha viscut alguna mancança sap que per aconseguir una cosa o un objectiu cal temps, perseverança, dedicació, insistència, força de voluntat… Aquesta setmana a Valors a l’Alça hem parlat de l’esforç amb el psicòleg i cap del departament de Psicologia del CAR de Sant Cugat, Pep Marí (Girona, 1964).

“Vivim en la llei de la cultura del mínim esforç per protecció de l’autoestima”, ha començat dient Pep Marí, autor de Aprender de los campeones o La felicidad no es el objetivo, a l’inici de l’entrevista. Marí ha assegurat que “l’esforç és imprescindible per aconseguir l’èxit, però no suficient” i, de totes maneres, també ha recordat que “per valorar l’esforç sempre s’ha de tenir en compte la capacitat de la persona”.

A la secció Gent amb valors, ens hem arribat fins al Col·legi Cor de Maria de Mataró on acaben d’iniciar el projecte Avis/Àvies TIC a través del qual alumnes de 4t d’ESO de l’optativa de Tecnologia imparteixen classes d’informàtica bàsica a avis i àvies de l’escola.

I, finalment hem conversat amb Eduard Martorell qui conjuntament amb la seva germana Anna, acaben de publicar el llibre Sans i estalvis. Trucs senzills per viure més i millor a l’editorial Comanegra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *