Pau Valdés, expert en crear oportunitats

És llicenciat en Genètica i Biologia molecular per la UAB, però avui es presenta arreu com a cofundador de InboundCycle, la primera agència d’Inbound Màrqueting a Espanya i una de les primeres d’Europa i Amèrica Llatina.

InboundCycle, empresa fundada el 2011, està especialitzada en ‘inbound’. En què consisteix aquest mètode?

L’inbound és un apropament empresarial des del màrqueting a tot el cicle de vida d’un client. Des del moment en què a un possible client li apareix una nova necessitat, passant pel moment en què compra un producte… En definitiva, l’acompanyem des que esdevé client nostre fins que deixa de ser-ho. L’inbound és aquell conjunt d’accions i tecnologies de promoció que pot posar en marxa una empresa per fer arribar el contingut adequat, en el moment i en el context adequat.

És un mètode per generar oportunitats.

Sí. Els nostres clients al llarg de la seva vida necessiten informació (comercial, informativa, de fidelització…) perquè l’inboundés una metodologia pensava per fer arribar tots aquests missatges en cadascundels moments del procés. De fet, l’inboundés especialment conegut a l’àmbit del màrqueting perquè a través d’aquest sistemauna empresa augmenta de forma significativa el volum d’oportunitats de negoci.

Actualment per quins valors creu que hauria d’apostar un empresari que es qualifiqui de “conscient”?

El valor que tots hauríem de tenir com a bandera és cuidar el nostre entorn i tot allò que toquem: les persones amb què treballem, els nostres socis, els clients, els col·laboradors –moltes vegades els freelance són la part més dèbil de la cadena–, etc. En definitiva, sempre cal cuidar qualsevol interacció amb els altres o amb l’entorn.

En una empresa del món digital com és InboundCycle, com s’apliquen els quatre pilars del Capitalisme Conscient?

La nostra companyia aplica els quatre pilars del Capitalisme Conscient des dels seus inicis. De fet, la sorpresa va ser la descoberta del moviment Capitalisme Conscient com un model que integrava la nostra forma de treballar. La forma de liderar la companyia, la cultura conscient i la relació amb els stakeholder (grups d’interès) sempre els hem tingut molt presents. El major repte ha estat trobar el propòsit, ja que InboundCycle no es va constituir com a conseqüència d’un propòsit inicial. Som una empresa de màrqueting i el nostre objectiu no era canviar el món, però s’ha fet un treball per trobar un sentit a la companyia.

Quin és aquest sentit?

Hem treballat molt en el desenvolupament de les persones. Volem deixar una impremta en la gestió, de manera que si un dia un empleat marxa de la companyia tingui interioritzada una certa manera de fer les coses basada en uns valors ferms lligada en el respecte i en cuidar els altres i la pugui aplicar a altres companyies.

Moltes persones associen les campanyes de màrqueting amb l’agressivitat. Quins valors teniu en compte en el moment de plantejar una campanya?

Efectivament, el màrqueting és una disciplina controvertida perquè en moltes ocasions l’agència de màrqueting promociona productes i serveis d’una empresa de la qual està desconnectada, i, per tant, no sap exactament fins a quin punt aquella companyia té uns valors, una ètica o si els productes són de qualitat. En el cas de l’inbound, tot i que aquest factor existeix, el màrqueting és poc agressiu. De fet, inbound, en anglès vol dir ‘entrada’. Per tant, a diferència del màrqueting tradicional, l’essència del qual és llançar un missatge i que arribi el màxim de persones possible, inbound (o màrqueting d’atracció) és una tècnica basada en la idea que els missatges publicitaris només siguin captats mentre la persona fa una acció, per exemple, una recerca. En aquest sentit l’agressivitat és nul·la, doncs aquella informació és desitjada i d’interès.

Aquesta secció es fa amb la col·laboració de la Fundació Capitalisme Conscient:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *