Palazzi: “Si parlem d’integritat és perquè els homes cometem errors”

Aquesta setmana a Valors a l’alça analitzem un valor que en aquest moment tots tenim la imprevisió que es troba bastant de baixa, ens referim a la integritat. Com podem mesurar la integritat? Tots som igual de corruptibles? Com podem aprendre a gestionar la nostra consciencia moral? En parlem amb el filòsof Cristian Palazzi, cap de redacció de la revista Diàlegs i president del Comitè d’Ètica de Personalia.

Cristian Palazzi, que també és un dels col·laboradors del darrer número de Valors dedicat a aquest tema, en aquesta entrevista assegura que “si parlem d’integritat és perquè els homes cometem errors”. I que, per tant, “no podem condemnar per sempre les persones que malmeten la seva reputació”. Dit d’una altra manera, “la integritat es pot recuperar”. I és que segons el filòsof hauríem “considerar persona íntegra a tota persona coherent” i en aquesta línia recomana, “fer treball personal, però també trobar referents que ens inspirin”.

Seguidament, a la secció Gent amb Valors, ens arribem fins a la Residència Maternal Santa Eulàlia de Barcelona, dirigida per la Fundació Maria Raventós, una entitat que des de fa més de seixanta anys acull mares solteres. Maria Viñas, vicepresidenta d’aquesta institució,  explica que actualment “atenen i acompanyen mares sense recursos amb l’objectiu que recuperin vincles, trobin feina i habitatge” i lamenta que “en general, es faci poca reflexió de què  vol dir portar una criatura al món”.

I, finalment, de la mà del president de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), Marc Bonavia, presentem el cicle ‘Empresaris conscients’ que inicia aquesta entitat  el proper 25 de febrer. En aquest moment aquesta patronal està fent una important tan tasca de reivindicació dels valors: “És important que l’empresari tingui clar que els seus valors, per aconseguir els seus propòsits”, explica Bonavia. I apunta “la perseverança, la passió, la transparència i la curiositat com a valors bàsics pels joves empresaris”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *