Océane Apffel: “El coltan ja ha provocat més de quatre mil morts al Congo”

L’Institut Jane Godall Espanya ha iniciat una campanya de reciclatge de mòbils amb el lema Mobilitza’t per la selva. L’objectiu d’aquesta iniciativa és sensibilitzar la ciutadania sobre les conseqüències que la nostra alta demanda de coltan, cassiterita i altres minerals per a productes electrònics té en el nostre entorn i en els llocs d’origen, com la República Democràtica del Congo.

“L’extracció de coltan provoca desforestació, contaminació, matances d’animals que estan en perill, com els goril·les i els ximpanzés, i molts conflictes; només en el Congo ja hi ha hagut més de quatre mil morts provocades pel control d’aquest poder”, ha explicat Océane Apffel, responsable de comunicació de l’Institut Jane Godall al programa Valors a l’alça de La Xarxa.

Aquesta campanya té dues particularitats destacades: una, demostrar que els telèfons mòbils es poden reciclar i, dos, que els fons obtinguts pel reciclatge al desenvolupament poden tornar a invertir-se a la terra d’origen, concretament en projectes educatius i de conservació a l’Àfrica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *