Obre portes la Fira de l’Economia Social de Catalunya

Barcelona acull a partir d’avui i fins diumenge al complex Fabra i Coats la quarta edició de la Fira d’Economia Social de Catalunya, una iniciativa de la Xarxa d’Economia Social (XES). Aquesta trobada busca donar a conèixer aquest tipus d’economia, augmentar el nombre de persones i organitzacions compromeses i donar visibilitat al teixit comercial i empresarial que ja ha apostat per aquesta nova ruta alternativa.

Un canvi de paradigma econòmic, que si tenim en compte les xifres, cada vegada convenç a més persones. La fira d’enguany compte amb 192 empreses expositores, la majoria cooperatives, procedents de 38 municipis de Catalunya, però també d’altres espais de l’Estat espanyol i de l’estranger (Turquia, Portugal, França i Kurdistan). A més, un 30 per cent hi seran presents per primer cop.

De fet, avui la XES, que no ha part de créixer des de la seva fundació, compte amb 162 entitats associades d’una gran diversitat de sectors i 100 persones a títols individual. I entre totes les entitats catalanes factures 120 milions d’euros anuals i donen feina a 4.500 persones.

A part dels expositors durant aquests tres dies també hi ha programades un grapat de xerrades que s’agrupen en quatre eixos temàtics: desenvolupament comunitari i mercat social; el consum responsable i sobirania alimentària; les economies feministes i el lligam entre els drets fonamentals i l’economia social. A més, a la Fira també hi haurà un espai d’activitats lúdiques com ara circ, ludoteca, taller de maquillatge, recital de poesia o música.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *