Oberta la convocatòria als Premi Lluís Carulla a l’emprenedoria cultural

La Fundació Carulla ha obert una nova convocatòria del Premi Lluís Carulla d’emprenedoria cultural. El guardó, que premia projectes culturals concebuts amb una clara vocació transformadora, té com a objectiu estimular fer viables projectes que ofereixin respostes als reptes que planteja la societat catalana actual.

El premi s’adreça a creadors de projectes culturals concebuts amb una clara vocació transformadora. A través del guardó, els impulsors del projecte esdevindran emprenedors.

Els projectes han d’utilitzar la cultura com a eix de transformació social, han de ser inèdits, estar en una fase inicial o plantejar un salt qualitatiu. Han de tenir vocació de continuïtat i de generació d’oportunitats. La convocatòria s’obre a particulars, empreses i organitzacions sense ànim de lucre. Els projectes presentats han de tenir repercussió a Catalunya i poden ser iniciatives inèdites, estar en una fase inicial de desenvolupament o plantejar un salt qualitatiu.

Els premis tindran en compte projectes emmarcats en els sectors digital, musical, de les arts escèniques, poesia, literatura, fotografia, publicacions, cinema, audiovisuals, tecnològic i científic, entre d’altres. Un mateix projecte pot comprendre diversos sectors.

El termini de presentació de candidatures finalitzarà el diumenge 8 d’abril. El veredicte del jurat es donarà a conèixer en un acte públic a mitjan mes de novembre de 2018.

Acompanyament econòmic i empresarial

Pel que fa als guardons, es donarà un primer premi de 60.000 euros i 2 anys d’acompanyament empresarial a càrrec de Netmentora. El segon i el tercer premi són de 15.000 euros i assessorament empresarial. Els premis inclouen acompanyament empresarial perquè, segons expliquen des de la Fundació Carulla, amb aquest premi es vol “contribuir decididament a la viabilitat i consolidació dels projectes guanyadors”.

Per això, en aquesta edició es col·labora amb Netmentora Catalunya, entitat europea de suport a l’emprenedor. El projecte guanyador i els dos finalistes optaran a un acompanyament individual gratuït per part d’empresaris en actiu que ajudaran a professionalitzar i fer créixer l’empresa, a desenvolupar una visió global, a trencar l’aïllament introduint l’emprenedor a la xarxa empresarial, a preparar-lo per a la seva nova tasca d’empresari i a acompanyar-lo cap a l’autonomia.

Premis Baldiri Reixac

Per altra banda, fins aquest divendres, 26 de gener hi ha temps per presentar candidatures a la 40ena edició dels Premis Baldiri Reixac de la Fundació. Els premis volen reconèixer l’excel·lència pedagògica dels professors i les escoles capdavanteres, apostant per una escola de qualitat on el català és la llengua comuna.  En total, en aquesta edició s’atorgaran 101.000 euros a professors, escoles i alumnes. Les bases es poden consultar al web www.impulsemelsbaldiri.cat.REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *