Núria Guinovart recrea el ‘Límits’ de nens atrapats en cossos d’adults

limits

Les persones amb Intel·ligència Límit (IL) són aquelles que les seves capacitats intel·lectuals es troben just per sota del que es considera normal segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS). La IL suposa un desfasament entre l’edat cronològica i la mental, una dissonància que s’accentua a partir de l’adolescència, la qual cosa dificultat la creació de vincles, amistats i trobar parella.

L’exposició ‘Límits?’, de l’artista plàstica Núria Guinovart, mare d’una filla amb IL, vol reflectir precisament aquesta situació en què el cos no es correspon amb el seu nivell d’enteniment. Justament quan la innocència, més acord a l’edat d’un infant, queda atrapada en un cos adult.

Guinovart és una artista plàstica que es caracteritza per experimentar amb el ciment, les ceres, el quitrà, i la tècnica del gratagge, que consisteix a rascar la superfície de la tela, per donar vida a la seva obra. Les formes sòbries, el monocroma i la duresa del ciment, donen lloc a obres plenes d’emocions i sentiments que reflecteixen les seves vivències.

No totes les obres d’aquesta exposició, però, són de Guinovart. També hi ha obres creades per usuaris d’acidH (Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà), amb col·laboració de persones voluntàries en diversos tallers impartits per Guinovart. Aquests tallers d’expressió plàstica s’han realitzat amb una finalitat integradora i educativa per a persones amb IL i/o Discapacitat Intel·lectual Lleu (DI).

L’AcidH (Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà) és una entitat que treballa, des de fa més de 20 anys, per l’atenció de les persones amb Intel·ligència Límit i discapacitat intel·lectual lleugera. La seva principal funció és la prestació de serveis per cobrir les necessitats d’aquest col·lectiu en l’àmbit social, laboral i formatiu, i millorar la seva qualitat de vida en totes les seves etapes vitals.

‘Límits?’ es podrà veure a la Sala Setba Eixample (Consell de Cent 335, Pral 08007 Barcelona) de l’1 al 16 de desembre. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *