Noves energies per a un millor producte

La revista Valors, editada per l’Associació Cultural Valors, comença un nou curs amb la voluntat d’oferir un producte periodístic de qualitat i més complet. Una voluntat que es pot apreciar ja en el número de setembre de la publicació, que incorpora com a novetat destacada el ninotaire Toni Batllori en el seu apartat monogràfic, dossier central en el qual també escriurà el periodista i escriptor Albert Calls amb els seus microrelats. El monogràfic del mes de setembre es dedica, amb la represa del curs escolar, al valor de l’Educació, amb una entrevista central amb el col·laborador de la revista Gregorio Luri, que acaba de treure amb Proteus la versió castellana de Por una educación republicana. També el doctor en Pedagogia Guillem Turró escriu a L’Article del Mes un article al voltant dels valors i l’esport, dos mons que no sempre caminen de la mà.

Els canvis més importants, però, es podran veure en l’àmbit d’actualitat, que guanya força i presència amb un ‘Termòmetre de valors’ ampliat que inclourà també una selecció dels millors tuits del mes, una columna d’esports del periodista especialitzat en aquest àmbit Manel Bosch i un reforç de la secció de ciència, amb un afany divulgatiu però sobretot reflexiu, àmbit que comptarà a partir d’ara, de nou, amb la doctora en Biomedicina Núria Radó, que es reincopora a l’equip de la revista. De fet, el reforç de l’àmbit d’actualitat és una de les claus de l’actualització del contingut de la revista: la voluntat de l’empresa editora de la revista és que llegint Valors es puguin “rellegir” els fets principals que hagin tingut lloc el mes anterior.

Durant aquest any també es potenciarà la relació entre la revista i el programa de ràdio Valors a l’Alça, que l’Associació Cultural Valors produeix des de Mataró Ràdio per a La Xarxa, i a les pàgines 6-7 de cada número, s’oferirà una transcripció de la tertúlia basada en temes d’actualitat que s’hagi fet al programa de ràdio els darrers 30 dies. La versió escrita d’aquesta tertúlia inclou una columna en la qual el codirector de la revista Joan Salicrú es posa ‘En el cap de…’ el personatge central de la història que es parli aquell mes.

També s’incorporen, a l’apartat d’opinió, una nova secció de ‘Dilemes ètics’, a càrrec de la llicenciada en Filosofia Júlia Martín mentre que la secció d’Isabel Yglesias deixa enrere els ‘Llocs’ i passa a parlar de ‘Persones’, acompanyada a partir d’ara de les il·lustracions de Gisèlle Mollfulleda. Els lectors podran trobar també una secció dedicada als valors en el món de l’empresa, apunts que es publiquen al nou diari digital VIAempresa.cat, unes peces que il·lustrarà un altre dibuixant de la revista, Sergi Meya, i a la part final, la de propostes, podran notar noves seccions de llibres, a càrrec de Marta Pastor, i de teatre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *