Nova vida a les ulleres perdudes   

Als mitjans de transport ens hi deixem moltes coses, i entre els objectes perduts més habituals que apareixen als busos, metros i tranvies hi ha les ulleres. Per tal de donar una nova vida a aquestes ulleres perdudes, ara el Tram ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació oftalmològica Ramon Martí i Bonet per destinar totes les ulleres perdudes a les instal·lacions del tramvia i no reclamades a programes solidaris de prevenció de la ceguesa, d’atenció precoç i detecció de la ceguesa infantil.

En el primer acte de donació, que va tenir lloc a l’Institut Català de la Retina, el director general de TRAM Operadora, Joaquim Bestit, va entregar a l’entitat un total de 46 ulleres de visió i de sol que s’han estat recopilant fins ara entre les dues xarxes tramviàries. Tot el material òptic s’entregarà periòdicament a la Fundació perquè pugui ser reparat, reutilitzat o reciclat per construir-ne de nou.

La Fundació Ramon Martí i Bonet porta a terme diferents accions solidàries amb l’objectiu principal d’informar i sensibilitzar sobre la precària situació de les persones amb malalties visuals que estan en risc d’exclusió social o que s’hi veuen abocades després de desenvolupar les malalties. L’entitat sense afany de lucre desenvolupa diferents programes arreu de Catalunya, Perú, Nicaragua, Índia, El Txad i Ucraïna.

Objectes perduts recuperats i reciclats

L’oficina d’objectes perduts del tram va trobar l’any 2016 un total de 2.136 objectes dels quals es van tornar 727, i 1.409 objectes no van ser reclamats. Per donar sortida al material, es van entregar a la policia (si contenen dades personals) i a entitats solidàries de reinserció laboral com Engrunes o Solidança, als quals ara s’ha sumat la Fundació oftalmològica Ramon Martí i Bonet. Ara la Fundació repararà o reutilitzarà les 46 ulleres lliurades. – J.V.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *