Nova estocada contra la filosofia a l’educació

La filosofia quedarà relegada a matèria optativa a les proves d’accés a la universitat (PAU) el juny del 2018. És a dir, segons ha anunciat a la comunitat educativa el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), òrgan format per l’administració catalana i les universitats, la matèria d’Història de la Filosofia deixa de ser comuna i obligatòria en els exàmens de selectivitat.

Els professors d’aquesta matèria han criticat aquesta nova estocada contra la filosofia a l’educació, però sobretot, han lamentat que aquesta decisió s’hagi presentat com una cosa positiva. A l’emissiva enviada, el CIC s’assegura que s’ha pres aquesta decisió “per donar més relleu a la signatura d’Història de la Filosofia a l’accés a la universitat i, per això, s’han adoptat mesures per donar-li major pes en la ponderació de les proves”.

Els professors, però, pensen que és tot al contrari; ja que fins ara els estudiants havien d’examinar-se de quatre matèries comunes: llengua catalana, llengua castellana, llengua estrangera i, finalment, podien triar entre Història o Història de la Filosofia, opció escollida per la majoria d’estudiants (el juny de 2017 15.861 alumnes van aprovar Filosofia i 10.122 Història).

En canvi, amb l’actual modificació, que s’ha aprovat amb la voluntat que les PAU s’ajustin a la LOMCE, la Història de la Filosofia deixa de ser obligatòria i només passa a ser una opció per pujar nota en cas que l’estudiant vulgui cursar carreres artístiques, d’humanitats o socials. En resum, la història del pensament deixa de ser considerada una matèria d’avaluació bàsica per l’educació dels alumnes– Redacció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *