Nou ús solidari pel material del Mobile World Congress

Reutilitzar i donar un nou ús als materials que es fan servir durant la celebració del Mobile World Congress. Aquest és l’objectiu del projecte Donation Room, que impulsen conjuntament els ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, Fira de Barcelona i l’organització del MWC, l’empresa GSMA.

El projecte, que va sortir l’any 206, té com a objectiu reduir la petjada de carboni del Congrés i va sorgir l’any 2016 i consisteix en la reutilització i el reciclatge de materials i equipaments donant-los a entitats socials i culturals.

Durant els dies del Congrés es fan servir molts mobles i objectes, que van des de sofàs, taules, cortines, moquetes o fustes, que després poden fer servir les entitats sense ànim de lucre (com  la Federació d’Entitats de Festes Majors de Sants, centres cívics de la ciutat, Ateneus de Fabricació, Can Batlló o les festes de Gràcia) o usuaris de Serveis Socials mitjançant Programes d’Entrega Social o a través de la xarxa de botigues ‘Botiga Amiga’ de la Fundació Formació i Treball, que s’encarrega d’aplegar els materials del Mobile.

En el procés de recollida i distribució es generen 14 llocs de treball per a persones en situació de risc.

L’any passat es van recollir més de 13,2 tones de mobiliari i 19,3 tones de materials de construcció que es van distribuir a un total de 20 entitats. – J.V.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *