Nou protocol per dignificar el mercat laboral

Barcelona Activa acaba d’anunciar l’aplicació d’un nou protocol per la gestió i publicació d’ofertes de feina que té com a objectiu aconseguir una contractació de qualitat, justa i sostenible. Així doncs, l’ens municipal d’intermediació laboral només publicarà ofertes de feina que ofereixen un mínim de sis mesos de contracte i un salari superior als 1.000 euros. En aquestes ofertes de feina, per cobrir vacants a la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana, es descartaran les que vulnerin els drets civils com la discriminació per raó d’edat, sexe, orientació sexual, identitat de gènere, ideologia, nacionalitat, raça, ètnia o religió.

La directora de Barcelona Activa, Sara Berbel, va exposar durant la presentació del nou protocol que la mesura ”garanteix la qualitat i dignitat dels sous’ i ‘la lluita contra una temporalitat dels contractes excessiva.”

El protocol pretén garantir que es destinen els recursos municipals a impulsar una ocupació de qualitat, en la línia del que ja s’està treballant amb iniciatives com  l’Estratègia per a l’Ocupació de Barcelona, en favor d’una contractació justa i sostenible. En aquest sentit, recentment es van anunciar les primeres licitacions amb criteris d’eficiència social per garantir una ocupació de qualitat i no discriminatòria.

El nou protocol anunciat compta amb el suport del govern municipal i els agents sindicals. En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha explicat que la prioritat del consistori és “ajudar els col·lectius amb majors dificultats”, com són les dones, els joves, els majors de 45 anys i les persones que no reben prestacions.

Durant el 2016, unes 1.000 persones s’han incorporat al mercat laboral mitjançant els serveis d’intermediació de Barcelona Activa, xifra que representa un augment de 300 més que a l’any anterior. – J. VIVES

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *