Nou president per la Federació Catalana de Voluntariat Social

El director de la Fundació Joan Salvador Gavina és el nou president de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) després d’haver estat escollit en l’Assemblea General Ordinària celebrada el passat 15 de juny. Balot, que fins ara era vocal de participació de la federació, substitueix en la presidència a Francina Alsina, que ha deixat el càrrec després de complir dos mandats de quatre anys.

El nou president s’ha fixat com a objectius per aquest mandat els de potenciar l’apoderament del voluntariat català com a agent imprescindible per a construir una societat més justa i solidària amb les persones més vulnerables des de cada territori, així com la importància de mesurar l’impacte de la nostra acció voluntària.

Balot és llicenciat en Teologia per la Universidad Pontificia de Salamanca i habilitat com a Educador Social pel Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya. Fa més de 30 anys que treballa en Organitzacions No Lucratives (ONL’s) de l’àmbit social on ha estat ocupant càrrecs de direcció, de gestió o de responsable de voluntariat i de formació. Anteriorment ha estat gerent del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i cap de programes de dependència i de Centres Sociosanitaris de la Fundació Caixa Catalunya. Des del 2014 és director de la Fundació Joan Salvador Gavina, entitat que treballa amb infància vulnerable al barri del Raval de Barcelona.

Balot es presentava amb una candidatura tancada de Consell Directiu, acompanyat de diferents representants d’entitats: Charo Sillero (Sant Joan de Déu – Serveis Socials de Barcelona) per ocupar la vicepresidència, Ramon Nicolau (Fundació APIP ACAM) en el càrrec de secretari general i Jaume Montserrat (FCVS) al capdavant de la tresoreria. Les vocalies les ocuparan: Enric Canet (Casal dels Infants), Marta Solé (Fundació Infantil Casa Ronald McDonald), Carmen Torralva (FCVS) i Josep Masip (Creu Roja Catalunya). Tots ells exerciran diferents funcions dins del nou Consell Directiu de la FCVS.

L’Assemblea General Ordinària de la FCVS s’ha celebrat en quatre sessions territorials que es van portar a terme el 24 de maig a Lleida, el 31 de maig a Girona, el 8 de juny a Tarragona i el 15 de juny a Barcelona. Amb totes elles, a més de l’elecció de la nova presidència, s’ha aprovat la memòria i el balanç econòmic 2017, el pla d’actuació i pressupost 2018, així com la proposta de modificació del reglament de règim interior. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *