#nomascolillasenelsuelo denuncia que les ciutats no són cendrers

A Catalunya es venen diàriament 23 milions de cigarretes, la qual cosa suposa 4.000 metres cúbics de residus l’any. Restes  que no sempre acaben a les escombraries, sinó al terra de les ciutats, convertint-les en “grans cendrers”, segons el mallorquí Miquel Garau, fundador del moviment #nomascolillasenelsuelo.

I per denunciar aquesta realitat, els membres d’aquesta proposta han organitzat de cara el dissabte 23 de setembre una gran recollida de burilles a diverses ciutats de Catalunya. En el cas de Barcelona, la concentració tindrà lloc a les 10h del matí a Pl. De Catalunya, des d’on s’iniciarà la ruta fins a la porta de l’Ajuntament (Pl. Sant Jaume).

En aquest punt, amb ampolles plenes de puntes de cigarretes recollides els dies previs i in situ, es vol demanar que consistori que “obligui als fumadors a portar un cendrer sempre a sobre, igual que els propietaris de  gossos porten una bossa pels excrements”, explica el promotor d’aquesta iniciativa.  “El fumador s’ha de fer responsable de la brossa que genera i no ha d’esperar que un altre la reculli”, afegeix.

A més, des de #nomascolillasenelsuelo, un moviment que s’ha estès gràcies a les xarxes socials, també es demanen més sancions per aquells fumadors que tiren les puntes de cigarreta a terra. “L’any passat, a Barcelona, només es van posar cinc denuncies per aquest tema”, lamenta Garau. I recorden que des de fa dos anys França multa amb 68 euros els fumadors bruts amb la voluntat de reduir les 350 tones de burilles anuals que es recullen i  les despeses de neteja.

De fet, aquesta no és la primera iniciativa pública que programa #nomascolillasenelsuelo. El passat mes d’agost més de cinquanta voluntaris ja van protagonitzar una recollida de puntes de cigarreta a les platges i cales de Mallorca. Se’n van recollir 60.000 en una setmana. – M.COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *